april 3, 2018

Ko sam ja? Više informacija o meni!

Želim da vam se predstavim. Ja sam Marija Mitrović, iz Bora sam i na ovoj stranici možete pročitati malo više o meni. Nije ovde toliko bitan moj privatni život, već kako je došlo do toga da pokrenem priču o subvenciji za samozapošljavanje.

Nakon završenog fakulteta davne 2011. jesam bila zaposlena, ali nikada u struci. Diolomirala sam na Tehničkom fakultetu u Boru, na odseku za Industrijski menadžment, u roku. Posao u struci nisam nikada radila, a kako je odmicalo počela sam da se interesujem za druge oblasti, nezavisno od struke koju sam prvobitno završila.

Poslove sam nalazila u struci srednje škole, u početku samo administrativne, a potom i ozbiljnije ekonomske - u knjigovodstvenim agencijama, a zatim u agenciji za nekretnine. Nekoliko meseci radila sam i u prodaji kao agent podaje kredita.

Kada je usledio period bez zvaničnog posla trajao je skoro dve godine. Nisam mogla i nisam želela da čekam na druge. Druge stvari sam želela - da radim i neke stvari promenim u svom životu.

Zašto sam konkurisala za Subvenciju za samozapošljavanje?

Želja da se pokrenem nije me popustila jer sam znala koliko vredim, koliko mogu da guram napred, koliko sam istrajna u svemu što radim i koliko verujem da zamišljene ideje mogu da se ostvare. Tako sam 2017. godine odlučila da konkurišem za sredstva sa NSZ koja se dodeljuju za osnivanje firme. Ubrzo sam podnela biznis plan i zahtev lokalnoj filijali NSZ u Boru za Subvenciju za samozapošljavanje. Želela sam da napravim korak dalje u svom životu i ostvarim svoje ciljeve.

Nakon potvrdnog odgovora ubrzo sam ušla u postupak registracije firme i opredelila se za da se registrujem kao preduzetnik. Osnovala sam agenciju za konsalting i marketing. Posle rešenja o registraciji iz APR-a potpisala sam ugovor o dodeli subvencije sa Zavoda i dobila novac na raspolaganje.

Čime se sada bavim

Ono čime se sada bavim nema veze sa industrijom i proizvodnjom. Zapravo, bavim se kopirajtingom i on page SEO optimizacijom. Konkretno, to podrazumeva uredništvo na sajtovima, pisanje sadržaja za nekoliko različitih sajtova (SEO pisanje ili kopirajting) i obuku za kreiranje kvalitetnog i optimizovanog web sadržaja.

Dodatno, bavim se konsultacijama u vezi sa prisustvom na društvenim mrežama (Facebook i Instagram), pisanjem biznis planova, kao i konsultacijama oko izrade biznis plana i apliciranjem za sredstva za samozapošljavanje.

U saradnji sa nevladinom sektorom počevši od 2019. godine angažovana sam na više preduzetničkih projekata kao predavač (edukator) za radionice, čija je tematika bila uključivanje mladih, žena kao i drugih zainteresovanih za pokretanje sopstvenog biznisa.

SEO i kopirajting

Sajt koji vodim je: Kozmetički magazin (uređujem, radim seo optimizaciju i za koji vršim obuku pisaca).

Firme i poznatiji veb sajtovi za koje sam pišem ili za koje sam pisala pojedine članke su:

Pisala sam za nekoliko portala, od kojih su najpoznatiji: Minut za mene i Ona portal.

Pokretač sam portala "Kupi u Boru", koji piše o potrošačkim temama, na kome sam učila o radu na internetu, sticala znanja i "pekla" zanat.
Sajt Kupi u Boru je bio odlična prilika da 2015. napravim svoje prve korake rada od kuće i započnem priču o samostalnom biznisu.

Takođe sam bila projekt menadžer na projektu očuvanja starih zanata Srbije - "Etno kutak" i bloga Etno kutak blog.

Ukoliko vam je potrebna izrada bizns plana za subvenciju kontaktirajte me. Ukoliko su vam potrebne konsultacije oko pitanja u vezi sa subvencijom i bespovratnim sredstvima, zakažite konsultaciju putem mejla.

Pozdrav. 🙂 Marija

Agencija za konsalting i marketing Connect Media

Marija Mitrović

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram